Kvällen före dopparedagen!

Nu är jag äntligen färdig med julstöket och har slängt mig ner i soffan framför tv:n. Nu är det slappa hela helgen som gäller :) Jag har två små pysselprojekt kvar, men det tar jag i morgon då det är ganska lugnt fram till eftermiddagen då min dotter och hennes sambo kommer för att fira lite jul. Min son tittar förbi på förmiddagen på en fika.
Vi ska även passa på att fira våran goding Ninjo som fyllde 1 år den 21/12 när han kommer :) Efter det sen åker vi alla ut till mina kära svärföräldrar för att äta lite god julmat, och även umgås med svågern och svägerskan :) Det ska bli riktigt mys ♥

ninjoblaledenHär är en bild på våran lilla 1 åring Ninjo. En ljuvlig kille som är full med bus och en massa tokigheter, hans personlighet är helt underbar. Kortet är taget i höstas när vi  va uppe på ängarna vid Blå spåret och rastade hundarna.

Ha en fridfull kväll inför den stora dagen..
Kram

Tyst och stilla…

är det här på bloggen. Men aktiviteterna är i full gång :) Här tillverkas det julkort mm och tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder än, det får bli efter jul. Vill ju inte att dem som ska få presenterna får se dem i förväg ;)

Kakor är bakade och nästan allt julgodis är gjort….skönt. I måndags va jag hos min dotter och pysslade hela dagen…vi fick en hel del gjort :) Det är så roligt att hon också har fastnat i den här underbara scrapvärlden. Så mycket snyggt hon har gjort för att vara nybörjare, ska bli kul att se vad det för med sig i framtiden :)
Mille va naturligt vis med och busade med sin älskade ”storebror” Ninjo och katten Kissen.
Efter en jättemysig dag åkte vi trötta hem, det blev bestämt att Ninjo skulle komma till oss dagen efter för att min dotter och hennes sambo skulle servera julbord ute på Skottek.
Så om Mille skulle orka busa med Ninjo hela nästa dag va han tvungen att vila upp sig, bästa stället är på mysiga pläden i soffan intill husse :)

Medan Mille underhölls utav Ninjo passade jag på att göra ytterligare en sats med knäck då jag inte va helt nöjd med den första. Denna gången blev de perfekta :)
Lite julpyssel fick det bli också då jag inte är färdig, väntar på utstansat material som jag köpt genom en Facebook grupp.

Idag har jag fortsatt med julpysslet, börjar äntligen se en ende på det. Har dock lite kvar än då jag inte fått det utstansade som jag går och väntar på.
Men nu ska jag krypa upp i soffan med lite glögg…..mums, och blänga på tv. I morgon planerar jag att göra köttbullar, fudge och baka cocostoppar. Eventuellt ska jag bort till min dotter och färga hennes hår.

Ha det gott och stressa inte sönder er….det blir jul ändå :)
Kram

 

 

2:a Advent och Luciakröning

Attans vad dagarna rasslar iväg. Redan 2:a advent och i kväll va det luciakröning på Stora Torget, dvs utanför min balkong :) Lyxigt värre att kunna stå och hänga vid köksbänken och dricka en kopp kaffe och titta ut genom köksfönstret….slippa stå ute och frysa :)

Luciakröning 2012Nu är jag inte jätte mycket för vinter och kyla som ni kanske förstår, hade hellre haft +25 grader året om.
Men lite mysigt är det allt, butikerna i våran stad har gått ihop och köpt in en massa marschaller som tänds och placeras ut runt om i stan. En mäktig känsla att se alla dessa ljus ringlades runt på gatorna :)

JulkvällBilden är tagen utanför mitt hus på Stora Torget, Gågatan är härligt upplyst.

Önskar er alla en trevlig advent..

Kramiz

 

Adventskalender 2012

Nu äntligen är den klar :) Blev så sugen på att göra en efter att jag sett den första gången på Magnolias event som va i början av oktober.
Så när Pysselskafferiet hade pysselmara i nov började jag med den, sen blev det lite segt. Förkylningarna har haft en förmåga att mötas i dörren och då har inte inspirationen legat på topp.

Sen har ju båda mina barn flyttat hemifrån och då är traditionen med paketkalender lagd på hyllan, får vänta tills det blir barnbarn :)
Så den här har jag gjort till mig….platsen för den hade jag redan klart för mig.

Adventskalender 2012

 

Här ser man varje sida för sig. Och för den som har hökögon….japp felet är tillrättat och det sitter även halvpärlor där :)
Adventskalender

Adventskalender

 

Ovanifrån ser den ut så här.
AdventskalenderPapper: Authentique ”Merry”, röd, grön och vit cardstock
Stämplar: Magnolia, Vibeke Spigseth och clearstamps från Nille och de är färglagda med Distress Ink refil.
Dekorationsknapparna är köpta från Pysselskafferiet
Röda rosor med lite Stickles ”Crystal” på, halv pärlor.

Så då va det bara att börja hugga tag i julkorten och få dem färdiga :)

Ha det bäst alla där ute..

Kramiz

Grabbarna

Min dotter och hennes sambo skaffade sig en liten Chihuahua valp i mitten av februari i år. Ninjo som han heter kommer från Gävle, vi åkte upp till Stockholm där vi mötte upp hans uppfödare. Det va kärlek från första stund vi såg honom :)

Grabbarna

Ninjo och Millions favoritplats är i fönstret som vetter ut mot Stora Torget, mycket kul att titta på :)

Ninjo är hos oss på dagarna då hans matte och husse jobbar, och ingen är gladare än Mille för det…. han fullkomligt älskar sin storebror :) Det skiljer inte mer än 6 veckor på dem……men desto mer på vikten :)

Ha en underbar helg och advent..

Kramiz