Min ”Art Journal”

Här har det inte hänt så mycket, influensan har satt sina spår….trött!! Och det har gjort att även inspirationen till att pyssla legat lågt. Men jag har inte kunnat hålla mig ifrån det helt :)

Har äntligen testat Dylusions spray färger som jag fick hem för ett tag sedan….så kul :)
Fick tillfälle att ta fram BIA:n igen och göra en ”Art Journal” i Bandana-tekniken. Blev så bra att även Malin min dotter beställde en till sig också :) Hon har fått låna hem färgerna för att leka lite också. Nu har jag endast färglagt fram och baksida, stämplat och sen ritat i med vit gel-penna lite ”highlights”. Så här er den ut…
myartjournal3Framsidan
myartjournal4Och så baksidan :) Sen får vi hoppas att inspirationen infaller sig för att även fylla på sidorna inne i boken.
myartjournal2Jag tog en makaron förpackning och klippte ut 2 st lagom bitar som ska bli till omslaget. Klädde dem sen med albumblad, bra papper att färga in. På insidan blev det en svart cardstock bit. Sidorna har jag skurit till i albumblad. Sen har jag stansat ut hål med min BIA och fått dit en vajer….tadaa, kunde tro den varit köpt :)

Ha det bäst där ute i kylan…..vaknade till -14 grader…*brrrr*. Inte ens lilla Mille hade lust att gå ut……vill ha vår nuuuu!

Kram

Teautomat

Satt ett par veckor före jul och letade efter något kul att altra. Hittade då en beskrivning på nätet på en Teautomat som såg kul ut att göra. Bestämde mig för att göra två stycken, en till min son och hans flickvän och en till dottern och hennes sambo.

Sonens fick gå i turkos:
te-automatturkos Pappret är köpt på Panduro och designen är från Vibeke Spigseth. Testämpeln kommer från Magnolia och den är målad med Distress refiler. Bakom en utstansad ram som jag färgat in och chalkat med ”vintage photo”
En rosett i turkos fastsatt med en brad och en söt passande liten te charm :)
Längs med lockets kant har jag stansat ut en bård med en punch från Martha Stewart.

te-stapelturkostakUppe på locket klistrade jag fast ett par rosblad, rosorna är infärgade med Distress refil ”weathered wood”. Under rosorna fäste jag ett silvrigt pärlband.

te-stapelturkosloggaPå baksidan satte jag dit min signatur. Stämpeln är från Hänglar & Stänglar målad med Distress refiler. Ramen är utstansad med en die från Nellie och chalkad med ”vintage photo”

Dotterns gick i lila:
te-stapellilaDen här teautomaten är lite större än den andra på grund av att te-påsarna va större, annars är den dekorerad som den ovan. Tyckte pappret va så fint i sig så jag ville inte sätta på för mycket dekorationer. Det kommer också från Vibeke Spigseth och är från serien Celebration ”Serpentine”
te-stapellilatakHär har jag även satt fast små utstansade hörnen som jag färgat in med Distress refil  ”aged mahogney”, och satt fast ett par rhinstones. Även rosorna är infärgade med ” aged mahogney”, under dem fäste jag pärlor på tråd.

te-stapellilaloggaSatte dit en likadan signatur fast i annan färgställning.

Teautomaten va jättekul att göra så det blir garanterat fler :)

 

Bee Happy

Godispåse

Jag stoppade ner lite hemmagjord Fudge i en smal cellofanpåse som jag förslöt och satte på en etikett från Magnolia.

JulgodispåseJag har stämplat på akvarellpapper och chalkat kanten med ”vintage photo”. Återigen lite utstansade grankvistar med punchen från Martha Stewart, 2 rosor och lite röda bär.

Den och en flaska glögg med ett flaskkort på gav jag till svärmor och svärfar på julafton, vi va där på kvällen och firade tillsammans med min dotter och hennes sambo och min svåger och svägerska.
Tidigare på kvällen kom min dotter och hennes sambo och vi hade lite julklappsutdelning. Mille hade fått posera i en julmössa….vilket han tyckte så där om :)
Visst är han söt
mille godjul

Ninjo va fullt upptagen med att öppna julklapparna, här hjälper han sin lillebror att få upp sin :)

ninjojulklapp

Har inte haft någon direkt ork att göra något idag. Har blivit nockad av influensan och har feber och ont i kroppen. Men efter ett par Ipren orkar man stå på benen en liten stund :)

Ha det gott..
Kram

 

 

Julklappsetiketter

Jag gjorde bara ett par stycken då både tiden och orken rann iväg. Det är ju så mycket man vill göra och få gjort innan jul :) Vi har dragit ner väldigt vad det gäller julklappar vilket jag tycker är skönt.

juletikett1Gjorde en tag i albumblad, stansat ut i röd cardstock. Snögubben från Magnolia har jag målat med Distress refiler, på mössan klistrade jag fast lite ”Flower Soft”. Tycker det ger ett härlig fluffigt utseende :) Några grankvistar utstansade med Martha Stewarts punch, en stor röd ros med lite Stickles ”Diamond” och ett par röda bär.

juletikett2Den här stämpeln från Hänglar & stänglar fick jag tag på ett par dagar före jul, tycker den passade så bra :) Den är målad med Distress refiler. Den gröna cardstocken är utstansad med en die från Nellie, och som ovan lite grankvistar, röd ros som jag lagt på lite Stickles ”Frosted Lace” och lite pärlor på tråd. Tagen är röd cardstock.

juletikett3Magnolias ”Tilda bakar” fick jag också tag på ett par dagar före jul….julklapp till mig själv :D Har målat även den med Distress refiler. Tagen är av grön cardstock. De vackra utstansade ramarna är från en die från Marianne design. Grankvistarna från Martha Stewart är så användbara, röda roser med Stickles ”Diamond” och ett par röda bär fick pryda även denna juletikett:)

Nu orkar jag inte skriva mer ikväll, har lyckats dra på mig ytterligare en förkylning…rättare sagt 3:e på kort tid. Värktabletterna har gjort sitt och febern gör sig kännbar igen, så nu ska jag bädda ner mig i soffan framför tv:n.

Ha det bäst där ute..
Kramiz

 

 

Flaskkort

Några flaskkort fick jag också gjort innan jul. Bra att ha när man är bortbjuden och vill ta med sig en liten gåva.

flaskkort1Basen är röd cardstock, det ljuvliga pappret kommer från serien ”Julen är här” från Maja Design. Stämpeln är sittande Tilda från Magnolia som jag färglagt med Distress refil. Påsen har jag stämplat och sen chalkat med ”vintage photo”, gjorde en liten tag med en hälsning som jag stoppade ner i påsen. Grankvistarna har jag tryckt ut med en punch från Martha Stewart, några röda rosor och lite röda bär får också pryda kortet. De röda pärlorna på tråd har jag nallat från en ljusmanchette :)

flaskkort2Sen gjorde jag ett flaskkort i vitt och isblått. Pappret är från den underbara julserien ”Julen är här”  från Maja Design. Snögubben som är från Magnolia har jag målat med Distress refiler, på stjärnan och bokstäverna har jag lagt på Stickles ”Baby blue”. Granarna och snöstjärnorna är utstansade med die’s från Marianne Design. Satte några halvpärlor på granen och så lite Stickles ”Silver”

flaskkort33:e flaskkortet jag gjorde med papper från samma serie som ovan. Lite röd ”väv” från Panduro, ovanpå det röd cardstock utstansat med ”Nesting doily squares”.  På tomtebilden har jag lagt på lite Stickles ”Xmas Red”. Gjorde en liten ficka så jag fick plats med en tag för en personlig hälsning, i bandet hänger en söt liten charm.

Det börjar ta sig….har snart lagt upp allt julpyssel :)

Ha det bäst..
Kram

 

Julklappar till djuren

Givetvis måste ju våra små älskade djur också få en liten julklapp :)
hundgodispaseNinjos påse fyllde jag med hemmagjort leverpastej godis och ett par tuggben inlindade med kyckling, säg den vovve som tackar nej till det :)
Under dekorationerna så hade jag först förslutit påsen med en etikett die från Magnolia.

kattleksakspaseTill Kissen hade jag virkat ett par ”myntabollar” som jag sen fyllt med vadd och en ört ihop med lite Kattmynta. De luktar inte jättegott för oss, men katterna älskar dessa bollar :)

Bee Happy

Julkort

Nu är julen över och jag kan lägga ut bilder på julkorten jag gjorde :)

Julkort spisHittade stämplarna från Bildmålarna när jag och min dotter va på mässan i Göteborg hösten -12. Blev så inspirerad av det här 3D-kortet :) Jag har färglagt med Distress Refiler, klippt ut spisen och satt fast dem på 3D kuddar. Spisen är i 3 lager, granriset i 1 lager samma som strumpan. Granen har jag stansat ut i grön cardstock med Martha Stewart stansen. Den stora blomman kommer från Prima om jag inte minns fel.
Pappret kommer från Melissa Frances ”First Snowfall”, några halvpärlor i hörnet. Satte fast en vit swirl framför granen och från en ljusmanschett har jag klippt av några pärlor på tråd :) Granens topp kröns av en bakform, hittade en påse med olika bakformar hos Pysselskafferiet. I rosetten fäste jag en söt liten charms.

julkortspis3dHär ser man tydligare 3D effekten på spisen.
julkortspisinsidaKortets insida stämplade jag med en stjärnbakgrunds stämpel och embossade det i silver.
Ovanpå det en passande text stämpel som också är embossadd i silver, runt om har jag tagit Stickles ”silver”

julkortspisloggaPå baksidan har jag klistrat dit min signatur, stämpeln är en Hängel målad med Distress Refiler. Ramen är en dies från Nellie’s.

tavlingsbidragEtt julkort som jag gjorde i höstas, stämpeln är en Hängel målad med Promarker. Snöstjärnorna är utstansade med en dies från Marianne Design, valde att ge dem en gnista med Stickles ”Frosted Lace” Påsen har jag chalkat med Distress ”Vintage Photo” och stämplat en jultext från Panduro, gjorde en liten tag med en hälsning som jag satte i påsen. Bakgrunden är röd cardstock som jag stämplat med en bakgrundstämpel med noter och embossat med vitt. En torkad apelsinskiva, röda rosor, änglaull och alukottar får pryda hörnet med en egengjord floristnål.

julkortutmfbSista julkortet gjorde jag i dagarna för en utmaning på en Facebookgrupp som jag är med i. Temat va Vitt och silver. Bakgrunden är vit cardstock som jag klistrat fast ett silvrigt ”nät”, stansat ut granar och snöstjärnor i silverpapper och vit cardstock med dies från Marianne Design. Snögubben är en stämpel från Magnolia målad med Distress Refil, på snöstjärnan har jag tagit Stickles ”silver” och på mössan har jag limmat fast ”Flower Soft”. Bokstäverna är utstansade i silvrig Foam och fastsatta på en ram från Marianne Design.

Nu ska jag ta ut Mille för sista promenaden innan det är dags att krama kudden..

Kramiz på er

Julen åker ut..

Visst är det mysigt att varje år plocka fram julsakerna och pynta….men efter ett par veckor är det skönt att få undan det igen och det får återgår till vardagen. Lite lättare att städa :)

Bloggen har hamnat lite på efterkälken, har haft en del att göra.
För en vecka sedan åkte jag och min sambo hem till hans kära föräldrar för att hämta hem ett skrivbord som jag fått av dem.
Tack snälla Folke och Birgit, det blev perfekt :D
Inte så svårt att räkna ut vart det ska stå……i pysselrummet :) Tidigare satt jag vid ett litet rangligt köksbord och hade ett gammalt databord som avlastning för alla pryttlar.
För ett par veckor sedan var vi även en sväng till Ikea och fick tag på lite bra förvaring. Så de senaste dagarna har jag ägnat mig åt att få allt på plats, målat och skruvat ihop min ”karusell” som nu så fint står på skrivbordet. Det får plats mycket i den :)
skrivbordTog en bild nu såhär på kvällskvisten så får ni ett litet hum om hur det blev. På skrivbordet (och under) står min fina julklapp som jag fick från älskade sambon…en stationär dator med jätteskärmen :) Helt perfekt när man sitter och redigerar bilder, blir ju en del nu när alla projekt man skapar ska fotas :)

God fortsättning önskar jag er alla..
Kram